Presenta declaracio accident

La declaració amistosa d'accident és un document que es fa servir quan s'ha esdevingut un accident de trànsit i els danys materials no són de gran importància ni s'han produït ferides greus.

La llei estableix que, amb la fi d'agilitar el procés d'avaluació dels danys i la indemnització, cada asseguradora haurà de facilitar aquest document a tots els seus clients. Així, en cas de sinistre, es podrà determinar amb facilitat com han transcorregut els fets, quins són els danys principals i sobre qui recau la responsabilitat.

Tanmateix, per estar segurs que no hi haurà traves, hem d'assegurar-nos que no cometem cap error en el moment d'emplenar el formulari. A continuació, s'especifica com s'emplena una declaració d'accident.

La primera secció fa referència a les dades generals:

 

1. Quan s'ha esdevingut l'accident (cal indicar la data i l'hora).

2. On s'ha esdevingut l'accident.

3. Indica si hi ha víctimes, fins i tot lleus. Recorda que qualsevol dolor que passis per alt en aquest moment podria no ser indemnitzat més endavant.

4. A la primera casella cal indicar «SÍ» només si han intervingut més de dos vehicles en l'accident. A la segona casella has de marcar «SÍ» si s'han produït danys en altres objectes a més dels vehicles, com ara un senyal de trànsit o un fanal.

5. Indica nom i cognoms d'algun testimoni de l'accident. No t'oblidis d'indicar l'adreça i el telèfon del testimoni, ja que és molt probable que la companyia d'assegurances del vehicle decideixi contactar-hi.

A continuació apareixen les seccions dedicades al vehicle A i el vehicle B:

 

6. Nom de la persona o l'empresa que ha contractat l'assegurança de cotxe. És molt important indicar les dades de contacte.

7. Marca i model del vehicle, i també la matrícula. Si hi ha un remolc, també se n'han d'incloure les dades.

8. Dades de l'asseguradora. Recorda escriure de manera llegible el número de la pòlissa.

9. Dades del conductor en el moment de l'accident. No t'oblidis dels detalls referents al seu permís de conduir i el número de telèfon.

10. Indica el punt de l'impacte fent servir només una fletxa.

Detalla els danys que ha patit el vehicle: En aquest punt es despleguen les seccions corresponents a les circumstàncies de l'accident:

 

11. En aquest apartat és important assegurar-se de col·locar les creus del vehicle A a la columna de l'esquerra i les del vehicle B a la columna de la dreta. Al final de les preguntes has d'indicar amb una xifra quantes caselles s'han marcat en cadascuna de les columnes.

12. Fes un petit dibuix que exemplifiqui com ha estat l'accident. Recorda que com més simple millor. Indica el moviment amb fletxes i mostra els senyals de trànsit que hi ha al carrer on s'ha produït l'accident.

13. Cal escriure les observacions que considerem oportunes i rellevants.

14. Signatura de tots dos conductors. Assegura't de signar sota la lletra corresponent al teu vehicle i recorda que mai no hem de signar si no estem segurs al 100%.

Ara només et queda separar les còpies i lliurar-ne una a l'altre conductor.

  • Baixa el documentd'ajuda per emplenar comunicats d'accidents que trobaràs tot seguit i porta'l sempre a sobre, juntament amb la documentació de la pòlissa. Et serà molt útil en cas d'accident!

    Ajuda declaració d'accident Regal

 

CONEIX TOTES LES NOSTRES ASSEGURANCES​